CV bespaartips voor in huis

Datum: 05-11-2015

Besparing. Dat is het credo tegenwoordig. Misschien niet per sé om de energierekening – al is een lagere energierekening altijd plezierig- maar wel om het milieu. Iedereen kan een steentje bijdragen. Lees daarom onderstaande tips voor een warm huis en tegelijkertijd zo min mogelijk uitstoot.

CV Besparing

Besparing

Een vochtig huis vraagt om meer stoken. Zorg er daarom voor dat u een gezond leefklimaat creëert. Regelmatig en goed ventileren is daarin al een goede stap. Zet tijdens het ventileren de kachel wel even een graadje lager.

Ruimtes die niet worden gebruikt, hoeven ook niet verwarmd te worden. Hier kunt u dus de verwarming lager zetten. Om bevriezing te voorkomen is het verstandig de verwarming niet helemaal uit, maar op de laagste stand te zetten.

Door gordijnen en deuren te sluiten wordt er meer warmte vast gehouden. Heeft u gordijnen tot op de grond en zit de verwarming daarachter? Laat de gordijn en dan wel open, zodat de warmte beter in de kamer kan komen. Ook kunt u de deuren voor zien van tochtstrips, om zo warmteverlies tegen te gaan.

Zet ’s avonds de verwarming een uur voordat u naar bed gaat omlaag. Het is een fabeltje dat het extra energie kost om ’s ochtends het huis weer op te warmen.

Wanneer u een paar dagen weggaat, zet dan de CV op de vakantiestand. Ook kunt u de warmwatertapvoorziening uitzetten om zo energie te besparen.

Laat de post niet te lang in de brievenbus zitten wanneer u de post door de deur ontvangt. Door de post blijft de klep open en komt er koude lucht naar binnen.

De belangrijkste tip, die u en het milieu op de lange termijn het meest oplevert, is het vervangen van de oude CV- ketel voor een HR-ketel. Dit levert u per jaar gemakkelijk 200 euro op.

Terug naar het overzicht